Son İletiler

#91
avatar_Quentiles
Görüş ve Önerileriniz / Manga-TR bir forum olarak sizc...
Son İleti Gönderen Quentiles - 28 Mart 2024, 05:01:21
Bence Manga-TR forumu gerekli ilgiyi ve verimliliği görmüyor kullanıcılar yeteri kadar aktiflik gösterip gerçek bir forummuş gibi kullanmıyor herkes mangasını okuyup kaçıyor sohbet ve tartışma ortamı yaratılmalı en mangaları okuyabilmeleri için insanların hesap oluşturma zorunluluğu olmalı sitede neredeyse eklenen çoğu özellik çalışmıyor okuduklarım listesi bile aktif bir şekilde görevini yerine getirmiyor bence biraz daha ilgi gösterilmeli çünkü Manga-TR forumu buna değer <3
#92
avatar_Omayvamoshindeiru
Editör Başvurusu / Ynt: editörlük
Son İleti Gönderen Omayvamoshindeiru - 25 Mart 2024, 16:20:35
Merhaba, Umarım hala teklifiniz geçerlidir.
Arçura Fansub olarak sizi aramızda görmek isteriz. Stajerlik döneminde gerekli eğitimi vermekteyiz.

Sitemiz: https://arcurafansub.com

Başvuru için: https://forms.gle/ho4XDbSEV1fEBvgV8

Discord sunucumuz: https://discord.gg/eb3NcSupSG
#93
avatar_McMaster
Japon Kültürü / Ynt: Japonya'nın Coğrafyası
Son İleti Gönderen McMaster - 21 Mart 2024, 17:01:07
Gitmek nasip olur inşallah. Onlar Türkiye'ye geldiğinde sanki farklı bir gezegene gelmiş gibi takılıyorlardı.
#94
avatar_porsukdede
Editör Başvurusu / Ynt: editörlük
Son İleti Gönderen porsukdede - 20 Mart 2024, 23:06:31
linki sınırsız şekilde atarmısın
#95
avatar_Cipsy
Görüş ve Önerileriniz / Ynt: İçerik Izgarası
Son İleti Gönderen Cipsy - 18 Mart 2024, 06:07:13
Sistemi güncellemeye devam ediyoruz. Bu başlık nasıl oldu da gözümden kaçtı anlamadım. Yoksa geri dönüş yapardım mutlaka ^.^
#96
avatar_Dark_Overlord
Görüş ve Önerileriniz / Ynt: İçerik Izgarası
Son İleti Gönderen Dark_Overlord - 17 Mart 2024, 21:30:20
Yeni ızgara çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.  :D
#97
avatar_Cipsy
Japon Kültürü / Japonya'nın Coğrafyası
Son İleti Gönderen Cipsy - 17 Mart 2024, 13:48:42
COĞRAFYA

Alan
Asya kıtasının doğu sahilinde, 3800 km uzunluğunda dar bir yay şeklinde uzanan Japon Takımadaları, 20° 25' - 45° 33' kuzey enlemleri arasında yer almaktadır. Dünya kara yüzeyinin yalnızca %0,3'ünü kaplayan Japonya, toplam 377.815 km²'lik bir yüzölçümüne sahiptir ve bu alan, Türkiye'nin yaklaşık yarısı büyüklüğündedir. Takımadalar, dört büyük ada olan Honshu, Hokkaido, Kyushu ve Shikoku ile yaklaşık 3900 irili ufaklı adadan oluşmaktadır. En büyük ada olan Honshu, tüm adaların yüzölçümünün %60'ını oluşturur.

Bölgeler

Hokkaido : Hokkaido
Tohoku : Aomori, Akita, Iwate, Yamagata, Miyagi, Fukushima
Kanto : Ibaraki, Tochigi, Gunma, Saitama, Tokyo, Chiba, Kanagawa
Chubu : Yamanashi, Nagano, Niigata, Toyama, Ishikawa, Fukui, Gifu, Aichi, Shizuoka
Kinki : Mie, Nara, Osaka, Wakayama, Shiga, Kyoto, Hyogo
Chugoku : Tottori, Okayama, Hiroshima, Shimane, Yamaguchi
Shikoku : Tokushima, Kagawa, Kochi, Ehime
Kyushu : Fukuoka, Saga, Nagasaki, Oita, Miyazaki, Kumamoto, Kagoshima, Okinawa

İklim
Japon Adaları, Japonya'dan Kore Yarımadası, Çin ve Güneydoğu Asya boyunca Hindistan'a kadar uzanan muson bölgesinin kuzeydoğu sınırında ve ılıman kuşakta yer alır. Japonya'da genellikle dört farklı mevsim yaşanır. Haziran ortasında başlayan yaz mevsimi sıcak ve nemlidir. Kış mevsimi, Pasifik kıyılarında güneşli ve ılıman, Japon Denizi kıyılarında ise bulutlu geçer. Dağlık iç bölgeler, dünyanın en karlı alanlarından biridir. Kuzeydeki Hokkaido adasında kışlar oldukça serttir. Başkent Tokyo, yaklaşık olarak İstanbul ile aynı enlemdedir. Yazları çok sıcak ve nemli, kışları ise ılımandır.

Topoğrafya
Japonya'nın yüzölçümünün %71'i dağlık arazidir. Bu dağların 532'si 2000 metreden daha yüksektir. Japonya'nın en yüksek dağı olan Fuji Dağı, 3776 metredir. 1707 yılından bu yana patlamamış olmasına rağmen Fuji Dağı, Japonya'daki 77 aktif volkandan biridir.

Nüfus

Nüfus Artışı
1987 yılında Japonya'nın nüfusu 121,4 milyonken, günümüzde bu sayı yaklaşık 125 milyona ulaşmıştır. Diğer sanayileşmiş ülkelerde olduğu gibi Japonya'da da nüfus artış hızı, ölüm oranlarının düşmesine rağmen yavaşlamıştır. 1974'te %1,27 olan nüfus artışı, 1987'de %0,54'e düşmüştür. Bu azalma, doğum oranlarının azalmasıyla açıklanabilir.

Nüfus Yoğunluğu
1987 yılında Japonya'da nüfus yoğunluğu km² başına 321 kişiydi. Günümüzde, toplam nüfusun %45'i Tokyo, Osaka ve Nagoya olmak üzere üç büyük metropolde yaşamaktadır.

Nüfus Yapısı
1989 yılında Japonya'nın toplam nüfusunun %10,9'u 65 yaş ve üzerindeydi. Dünyada kadınlar için 81, erkekler için 75 yaş civarında olan en uzun ortalama yaşam süresine sahip ülke Japonya'dır; bu nedenle yaşlı nüfus oranı belirgin şekilde artmaktadır. 2020 yılında bu oranın %23,6'ya ulaşması beklenmektedir.

Alıntı YapKaynak: http://www.japonkultur.com/tr-cografya.html
#98
avatar_Cipsy
Japon Kültürü / J-Fashion (Japon Modası)
Son İleti Gönderen Cipsy - 17 Mart 2024, 13:45:43
Japon Modası, hakkında paylaşımların yapılacağı ne nedir, ne değildir, günün modası, günün J-Fashion fotoğrafı gibi paylaşımların sunulacağı, tarzların konuşulup tartışılacağı gibi Uzak Doğu modası hakkında genel bir platform tadında oluşmasını istediğim bir konu.

 Umarım faydadan ziyade rahatça konuşup, keyifli bir tartışma ortamı olur ve tabi tarzlardan ve giyim konusunda da az yada çok yararlanabilinecek olmasını umuyorum.


Ustaların tanıtımıyla başlayayım sonra günün fotoğraflarını paylaşırım.

Kenzo Takada

Tüm dünyada özellikle kozmetik markası olarak isimleşen Kenzo, 1964 yılında Paris'e taşındığında moda çevresiyle tanıştı. 1970'ten sonra başarılarının ardı arkası kesilmedi; önce Vivienne Galeri'de ilk defilesini düzenlemiş, ardından 'Jungle Jap' isimli bir butik açtı. Modellerinden biri aynı yıl Elle dergisine kapak kızı oldu. Koleksiyonu New York ve Tokyo'da gösterilirken bir sonraki yıl 'Fashion Editor Club of Japan's' ödülünü kazandı. 1983 yılında ilk erkek koleksiyonunu hazırladı. Bugün 'Ça Sent Beau' ismiyle bilinen Kenzo de Kenzo parfüm markasını ise 1988 yılında yarattı. 21 yıl önce işinden emekli olan Kenzo, her şeyi asistanına devredip modayla uzaktan ilgileniyor.

Isse Miyake

Japon modasının ve kozmetiğinin kuşkusuz en büyük isimlerinden. Özellikle teknolojik altyapılı kreasyonları ve parfümleriyle tanınıyor. Üniversitedeyken grafik tasarım Okuyan Miyake, önce Paris ve New York'ta çalıştı. Daha sonra Tokyo'ya gelerek 1970'te burada 'Miyake Design Studio'yu açtı. 80'lerde 'pli' için yeni metodlar geliştirerek bunu kendi tasarımlarına uyguladı. Frankfurt Balesi için kostüm hazırladı. 1994 ve 99 yılları arasında modanın içinde aktif olarak yer aldı.

Hanae Mori

Japon modasında en saygı duyulan ustalardan biri! En büyük özelliğiyse kuşkusuz Japon moda tarihinde Paris ve New York'ta defilesi düzenlenen ilk Japon kadın modacı olması. Ayrıca Fransa'daki bir 'couture' federasyonunun ilk Asyalı 'haute couture' tasarımcısı ilan ettiği bir modacı, Mori. Japonya'da en fazla onurlandırılan kadın modacıların başında geliyor. 'İlk' olma unvanıyla Japon kadınları arasında 'özgürlük' ikonu olarak gösterilmesi de boşuna değil. İlk moda evini 1951'de açan Hanae Mori, 90'larda işini 500 milyon dolarlık bir imparatorluğa dönüştürdü.

Yohji Yamamoto

Paris'te 1981'deki defilesinden sonra en çok ilham alınan Japon modacıların başında geliyor. Yohji Yamamaoto ve Y's markalarının yaratıcısı, özellikle Tokyo'da popüler. New York, Paris'te de butikleri var. İki markanın da yıllık satış rakamı 100 milyon doların üzerinde. Yamamoto daha çok avant-garde tarzıyla biliniyor. Özellikle siyah renkte, battal boy sülüetlerde ve drape kumaşlarda imzasını görmek mümkün. İş birliği yaptığı markalar arasında Adidas, Hermès var. Ayrıca Elton John, Placebo, Heiner Miller gibi sanatçılarla da beraber çalıştı.

Rei Kawakubo

Fransızca'da 'erkek gibi' anlamında gelen 'Comme des Garçons' markasının kurucusu ve sahibi. Marka öyle büyük bir üne sahip oldu ki dünya çapında pek çok ülkede butiği var. Koleksiyonlar, Tokyo'da Comme des Garçons stüdyolarında tasarlanıyor ve Japonya, Fransa İspanya ve Türkiye'de yapılıyor. Kawakubo'nun markasının işbirliği yaptığı ünlü markalar arasında ise Speedo, Nike, Lacoste, Moncler, Louis Vuitton gibi isimler var.

Junya Watanabe

Tokyo'daki Bunka Moda Okulu'ndan mezun olduktan sonra Comme des Garçons'da işe başladı. 1987'de örgü markası Tricot'un baş tasarımcılığına getirildi. 1992 yılında Comme Des Garçons Homme markası altında tasarımlar yaptı ve sonra işleri büyüterek ismini de markanın yanına iliştirmeyi başardı. O artık 'Junya Watanabe Comme Des Garçons' markasını yönetiyordu. Daha çok 'tekno couture' tasarımcı olarak bilinen modern çizgileriyle tanınan modacı, 2007'de Converse'in 'All Star' serisini hazırladı. 2009 Nisan'ında ABD'nin first lady'si Michelle Obama'nın Royal Opera Binası'nda giydiği mavi desenli kazağı da o tasarlamıştı.


Kaynak: Womenist

Son Ekleme: 30 Eylül 2012, 22:15:16
Bazı sokak modası fotoğrafları.

Spoiler























Son Ekleme: 30 Eylül 2012, 22:15:54
Günün Fotoğrafı









#99
avatar_Cipsy
Japon Kültürü / Japon Yemekleri
Son İleti Gönderen Cipsy - 17 Mart 2024, 13:44:04
Köri
Alıntı yapılan: bdkocan - 27 Aralık 2011, 23:03:26Malzemeleri

4 Adet Tavuk But
1 Tatlı Kaşığı Köri
1 Tatlı Kaşığı Soya Sosu
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
Hazırlanışı

Tavuk bonfileleri yıkayıp, süzün. Köri, soya sosu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırdıktan sonra tavukları bu karışıma bulayın. Tavuk bonfileleri yarım saat buzdolabında beklettikten sonra buhar süzgeci veya kevgire koyun.Kevgiri yarıya kadar kaynar su dolu tencereye, oturtun. Tavuk yumuşayana kadar pişirin. Yanında istediğiniz bir garnitürle servis yapın.
gibi birşey buldum ne kadar işine yarar bilemem  :hero:

Soba( japon eriştesi)

Alıntı yapılan: panres - 28 Aralık 2011, 16:14:36(1)
(1)Bir kap içerisine 800gr karabuğday unu ile 200 gr buğday ununu karıştırın.1 kasede 400 ml soğuk suyu  un dolu kap içerisine dök.Dökerken bir taraftan karıştır.

(2)
(2)Dikkatli bir şekilde parmaklar düz ve aşağı gelecek şekilde dilimler gibi yuğurulacak.Hamur kap içerisinde beze(top şeklinde) olucak şekilde yuğur.Hamurun kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar.Hamur sert olursa gerekirse su ilave edin.

(3)
(3)Hamuru avuç içerisinden dışarıya doğru yuğurun top şeklinde oluncaya kadar.

(4)
(4)Hamurun top şeklinde olduğundan ve pürüzsüz bir şekilde olduğundan emin olun.

(5)
(5)Bir tahta üzerine biraz buğday unu sepin ve top hamuru yuvarlak olucak şekilde açın.
(6)
(6)Oklavaya dolanan hamuru ortadan oklavanın başına gelinceye kadar
yuvarlayın.Hamur incelinceye kadar açın.
(7)
(7)Oklavayı hamur üzerinde 90 derece açıyla  hamuru açın ve hamur 1 mm kalınlığında olacak  şekilde.
(8 )
(8)Hamurun uzun kenarı size dönuk olucak şekilde.Hamuru birbirinin üzerine gelecek şekilde yerleştirin aralarına birbirine yapışmasın diye un serpin.Dik açıyla hamuru uzun şeritler halinde kesin.
(9 )
(9)İnce şeritler halinde kesilen hamur üzerindeki fazla unu alın.Eriştelerin birbirine yapışmadından emin olun.Kaynayan suya atın ve 1 dak.boyunca pişirin.Piştikten sonra bir süzgeç yardımıyla süzdükten sonra erişteleri hızlı bir şekilde soğuk suya tutun.

Bu kadar Afiyet olsun.

Not:bu tarif orjinal tariftir,japon yemek dergisinden ingilizceden türkçeye çevirerek sizlerle paylaştım.


Yalancı Sushi

Alıntı yapılan: Yuugan - 14 Nisan 2011, 21:23:16Yalancı Sushi


Normal sushi'ye noldu diyeceksiniz belki. Ama normalini japon usülünü yapmak epey zahmetli iş. Şekli aynı olanını denemek lazım. Bu tarifte içine havuç koyun diyor ama alternatifler var bence.Ton balığı konabilir onigiri gibi.Başka sebzelerde olabilir.   Ayrıca yosun yaprağı yerine pazı yaprağı bir çok tarif için alternatif olacak. Pazarlarda da bulunuyor. Tadı da kötü değil.Sarması güzel oluyor şahsen

Malzemeler,
10 adet pazı yaprağı
1 çay bardağı pirinç
1,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy havuç
1 çay kaşığı karabiber
Damak tadınıza göre tuz

Sosu için,
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Damak tadınıza göre tuz, pul biber, karabiber

Hazırlanışı,
Pazı yapraklarını bol suyla yıkayıp süzün.
Orta boy tencereyi suyla doldurup kaynamaya bırakın.
Kaynayan suya pazı yapraklarını ekleyip 3 dakika haşlayın.
Haşlanan pazıları süzüp soğuk suyun altına tutun ve süzülmeye bırakın.
Havuçları dikey olarak kesip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Pilav tenceresine sıvıyağ alıp kızdırın.
Üzerini pirinci ekleyip 3 dakika kavurun.
Su, karabiber ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
Pazı yapraklarını düz bir zemine serin.
Üzerini pirinçli harçla kaplayın.
Tam ortasına bir parça havuç koyun.
Pazı yaprağını sıkıca sarın.
2 cm kalınlığında parçalara kesip servis tabağına alın.
Sosunu hazırlamak için gerekli malzemeleri kâsede karıştırın.
Sosu suşilerin üzerinde gezdirin.
Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.


Son Ekleme: 13 Nisan 2012, 14:30:09

Ramen

Alıntı yapılan: Yuugan - 14 Nisan 2011, 21:05:16Ramen Yapıyoruz!


Bilmeyenler için: En kısa tabiriyle Ramen, Yumurtalı sulu makarnadır.(Egg noddles)
 

2 veya 3 kişilik bir tarif vereceğim.

Malzemelere geçelim:

Yarım Paket Çin eriştesi (Büyük süpermarketlerin neredeyse hepsinde mevcut, ben hep Kipa'nın büyük merkezlerinden temin ediyorum.Makarna reyonunda "FODOCO" adlı erişteyi alın.)(Zaten içinden 6 tane dikdörtgen prizma şeklinde noddle sıkıştırılmış. 3 tanesini kullanın.)
Soya Sosu veya benim kullandığım yine Kipa'da bulabileceğiniz Teriyaki Sosu
Göz kararı Dereotu
2 adet Taze soğan
1 adet Et Bulyon
3 kaşık sıvı yağ

hiç farketmez, kırmızı et, beyaz et (ben tavuk tercih ediyorum) kullanmanızı tavsiye ederim.

Bu yukarıdakileri kesinlikle bulundurmanız gerek.
Buraya yazacağım malzemelerden istediklerinizi ekleyip çıkarabilirsiniz,
2 diş Sarımsak
1 adet Soğan
1 adet Havuç
2 adet Pırasa
Ispanak
1 adet Kabak
Mantar
yarım su bardağı Mısır
2 adet Biber
ve aklınıza "aa şunu da ekleyelim" diyebileceğiniz herşey.

Yapılışı:
Öncelikle su kaynatıp göz kararı tavuklarımızı küp küp doğrayın ve içine atın. Bir yandan da Kabağı, havucu, soğanı, sarımsağı, biberi doğrayın.

Ayrı bir yerde 2 tane yumurta haşlayın. Haşlandıktan sonra bir buzdolabı poşetine soyduğunuz yumurtaları koyun ve üstüne 2 kaşık soya sosu(veya Teriyaki Sosu) ekleyip sıkıştırın. Bu yemek tamamlanasıya kadar o şekilde kalacak ve sosun her yere dağıldığından emin olun.

Ardından haşlanan tavuklarınızı ayrı bir yere alın. Sakın suyunu dökmeyin, onun suyunun üstüne su ekleyip taze soğan ve dereotu atın. 2 kaşık Soya Sosu (Varsa Teriyaki sosu koyun onunla daha güzel oluyor) ekleyin. Ardından o su da kaynadıktan sonra eriştelerinizi atın ve karıştırın. Birlikte bir harman oluşturduktan sonra bir tavaya önce soğan, sarımsak ve biberi arkasından kabak, havuç ve tavukları atıp soteleyin. Onlar sotelendikten sonra kaynamış ve kıvama gelmiş makarnamızın üstüne dökün.

onlarda bir süre karışıp harmanlandıktan sonra ateşten alın, erişte ve suyundan bir çorba tabağına ekleyin. Arkasından beklettiğiniz yumurtayı alıp 2ye bölün ve birisini üzerine süs olarak ekleyin.



Onigiri

Alıntı yapılan: Yuugan - 14 Nisan 2011, 21:10:58ONİGİRİ


1) Arkadaşlar şu annelerimizin "Dolmalık Pirinç" olarak tabir ettiği şu "Küçük Taneli" pirinçlerden alıyoruz. Miktarı artık kişi sayısına göre göz kararı belirleyeceksiniz.

2) Pirinci durulamadan direk mikrodalga fırında pişirebilir ya da başka bir kaynakta da gördüğüm gibi 20 dk boyunca tuzlu suda haşlayabilirsiniz. Bu işlem bittiğinde pirinci "ılıklaşana kadar" bekletiyoruz.

3) Pirincimiz hazırlanırken bizde bir kaseye biraz su koyuyoruz ve içine aşırıya kaçmadan bi miktar tuz atıyoruz. Onigiri yaparken ellerimizi bu suya batıracağız ve onigiriyi öyle yapacağız. Bu tuzlu su onigirinin yapışmasını kolaylaştıracaktır arkadaşlar.

4) Tuzlu su ve pirincimiz hazır olduktan sonra artık en zor kısma geldik. ^0^ Ellerimizi tuzlu suya batırıp çıkartıyoruz ve avcumuzu kaplayacak kadar pirinci elimize alıyoruz.

5) Onigirinin içine tercihimize göre sebze veya et türevi şeyler koyabiliriz arkadaşlar. İçine koyacağımız şeyleri minik minik parçalar halinde kesiyoruz ve içine yerleştiriyoruz.(Aşırı küçültmemek kaydıyla blender'la da yapabiliriz.)

6) Benim tariflerde görebildiğim kadarıyla onigiri en güzel koserve ton balığı ve mayonez karışımıyla gidiyor. 

7) Elimizdeki pirincin içine küçük bir miktar iç koyduktan sonra (tıpkı içli köftedeki gibi) kapatıyor ve şekil vermeye başlıyoruz. Şekil verirken dikkat etmemiz gereken en önemli şey onigiriye nazik davranmak. Eğer çok sıkarsanız falan dağılıyormuş bu meret arkadaşlar.

8) Şekil verirken kasıpta Eyfel Kulesi falan yapmaya kalkmayın. Aşağıya 3 farklı şekil vermeyi gösteren bir resim koydum. Oraya bakın. Hatta ve hatta şu annelerimizin biz küçükken kullandıkları kurabiye kalıpları vardıya, o kalıplar tuzlu suya batırıp çıkarıp onun içinde bile şekil verebiliriz. 

9) Son olarak arkadaşlar onigiriyi süsleyebiliriz. Japonlar Sushi'de kullanılan deniz yosununu falan etrafına sarıyorlarmış fakat biz Türk'üz marul arasına koyup yiyebiliriz bile. 

10) Herneyse işte bütün işlemler bittikten sonra onigirimizi buzdolabına kaldıralım ve soğutalım arkadaşlar. soğuduktan sonra da hapur hupur götürürüz.

Resim için DarkMP-san'a teşekkürler

Spoiler
;D Mugiwara Tayfası ;D

Dango

Alıntı yapılan: Yuugan - 14 Nisan 2011, 21:08:44Dango Tarifi


Öncelikle bilmeniz gereken shiratamako'dur.Bu ne diye sormayın sölicem aslında en basiti bu japon pirinç unu

1- (100 gram shiratamako için) shiratamako'nun içine yarım yada daha az margarin yada tereyag koyun (tereyag tavsiye) ve bi miktar su koyun hamur yapın kulak memesi kvamına gelene kadar :D

2- lokma lokma artık hangi buyuklukte istiyorsanız hamuru top top şeklinde yapın (duzleştirirseniz yemede daha kolay olur)

3- bi kapta su kaynatın iyice kaynasın sonra 3 er 4 er atın içine ohh pişirin az sonra cıkarın buz ve su dolu bi kaba  koyun acbucak sogusun en onemli kısmı bu :D

4- istediginiz toppings'e bulayıp afiyetle yiyin, aa dur bi dakka toppings ne? ne mi :D toppings o yaptıgınız hamurun uzerine dökeceginiz yada serpeceginiz tatlı şeyler:

ÖRNEGİN
- Anko (fasulyeli hamur) - Konserve Anko kolay yolu bu.
- Kinako (soya tozu) - soya tozu ve şekeri karıştır hatta bi çimdikte tuz at mis gibi :D
- Matcha (yeşil çay tozu) - hani oralet gibi yeşil çaylar olurya şekerini sonradan sen atarsın o işte :D
-Black susam (çörek otu) çörek otunu bi kapta iyice ez ve şekerle karıştır.
- Nori (soya sosu) direk kullanabilir yada biraz un şeker ve soya sosunu bi yavada kavurup dökebilirsiniz.


heheh neye dökecegiz diyeniniz olmustur. soylemedim o yaptıgınız topları cubuk şişlere geçiriyorsunuz ve uste saydıgımdan ne hoşunuza giderse onu yapıyosunuz (örnek çörek otunu ustune dök ve ye)
işte dango dedigimiz japon tatlımızda bu kadar afiyet olsun. 




Son Ekleme: 13 Nisan 2012, 14:31:43

Kimchi

Alıntı yapılan: Yuugan - 14 Nisan 2011, 21:06:24Kimchi Tarifi


Malzemeler
5 baş Kore lahanası*
- 2 adet beyaz turp*
- bir demet su teresi*
- 2 demet yeşil soğan*
- 2 kase kırmızı toz biber*
- 4 yemek kaşığı tuz*
- 4 yemek kaşığı şeker*
- 5 diş sarmısak*
- 1 kök taze zencefil*
- 1 kase tuzlu karides suyu*
- ve istenirse taze istiridye.

Hazırlanışı:
Lahanalar ikiye ya da dörde bölünür. Lahanalar tuzlanıp 4 saat bekletilir ya da tuzlu suda 12 saat bekletilir. Turplar dilimlenir ve su teresi 5 cm uzunluğunda kesilir. Yeşil soğanlar ince ince dilimlenir* sarmısak ve zencefil dilimlenir veya dövülür. Tuzlu karides suyu kırmızı toz biberle karıştırılır. Az acılı Kimchi tercih edenler kırmızı biber miktarı azaltabilir. Bu karışıma dilimlenen turplar* su teresi* yeşil soğanlar* sarmısak ve zencefil eklenerek hepsi elle karıştırılır. Lahanalar yıkanarak süzülür. Hazırlanmış olan karışım lahana yaprakları arasına doldurulur. Karışımı lahanaların aralarına iyice yaydıktan sonra her lahana en dıştaki yaprağı ile kapatılır ve bütün lahanalar toprak bir kaba teker teker yerleştirilir. İlk mayalanma için oda sıcaklığında bir veya iki gün bekletildikten sonra buzdolabına konur. Küçük parçalar halinde kesilerek servis edilir.


Zoni - Pirinç Keki Çorbası

Alıntı yapılan: Yuugan - 14 Nisan 2011, 21:15:25Japon Mutfağı : Zoni - Pirinç Keki Çorbası
Zoni - Pirinç Keki Çorbası Tarifi



Zoni Japon mochi (pirinç keki) çorbasıdır.Yeni Yıl tatilinde zoni yemek Japon geleneğidir. Zoni için malzemeler bölgeden bölgeye değişiklik gösterir. Temelde, zoni doğu Japonya'da soya sosu ile terbiye edilir ve batı japonya'da shiromiso (beyaz miso) ile terbiye edilir.


MALZEMELER :

•4 bardak hazır dashi suyu (çorbası)
•4 blok mochi (pirinç keki)
•1/4 lb. kemiksiz tavuk but
•2 inches havuç, ince dikdörtgenler halinde kesilmiş
•4 shiitake mantarı,sapları çıkarılmış ve ince dilimlenmiş
•3 inches negiyada pırasa, yıkanır ve çprazlama dilimlenir
•1/4 lb. taze ıspanak, haşlanmış ve 2 inches halinde kesilmiş
•4 slices kamaboko yada naruto (balık kekleri)
•1 tbsp sake
•1 tbsp soya sosu
•1/2 tsp şeker


HAZIRLANIŞI :

Tavuk butları küçük parçalar halinde kesilir. Hazır danshi çorbasını
içine tavuk, havuç, mantar atılır ve orta büyüklükte bir kapta kaynatılır.Skim off any foam or impurities that rise to the surface.
Düşük ısıda karıştırılır.Çorbaya sake, şeker ve soya sosu eklenir.
Birkaç dakika daha kaynatılır. Bu arada mochi yumuşayıncaya kadar
ızgara yapılır. Çorbaya ızgara mochi, kamaboko yada naruto ve kesilmiş
negi eklenir.


- Bu yemek 4 kişiliktir. -

- Narutomaki bir çeşit Japon balık keki türüdür. -


- Negi soğan demek. -


- Kamaboko yarı silindirik balık kekidir. Pembe ve beyaz olanlar Japon
Yeni Yılında servis edilen yemeklerdir. Kamboko genellikle noodle
yemeklerinin üzerinde kullanılır. -



Son Ekleme: 13 Nisan 2012, 14:42:26
Mochi-Japon Pirinç Keki

Alıntı yapılan: Yuugan - 14 Nisan 2011, 21:19:08•   Mochi-Japon Pirinç Keki



Mochi (yapışkan pirinç keki) Japon kültüründe önemli bir besindir.
Örneğin, Japon Yeni Yılı sırasında insanlar evlerini süsler, özel mochi
denilen kagamimochi ve zoni (pirinç keki çorbası) yerler.

Buğulanmış mochi pirinci (yapışkan pirinç) ezilerek mochi yapılır.Mochi
pirinci ezilirken geleneksel ahşap havan ve havan tokmağı kullanılır.
Taze mochi yumuşaktır fakat çabuk sertleşir. Paketlenmiş mochi bloklarının,basık ve kare dilimler halinde kesilmiş yada yuvarlak
biçimli olanları marketlerde bulunmaktadır.Mochi kolay şekil alır bu
yüzden en iyisi hemen pişirmektir.Katı mochi parçaları ızgarada, bol
yağda kızartılarak, haşlanarak ve çeşitli şekillerde pişirilebilir.
Mochi pişirmek çok zordur, bu yüzden tutarken dikkatli olunmalıdır.
It's important to take a small bite at a time.

Japon Mochi Yemekleri:

•Tatlı Mochi Çorbası (Shiruko) - Tatlı azuki fasulye çorbasında ızgara
mochi olur. (Shiruko - tatlı fasulye çorbası içinde pirinç keki)


•Isobe Maki - Izgara mochi kurutulmuş nori and soya sosuna batırılır.


•Mochi Çorbası (Zoni) - Pirinç keki çorbası.


- Nori deniz yosunu demektir. - Resimdeki kurumuş deniz yosunu


- Azuki küçük kırmızı fasulyedir. -



Takoyaki - Ahtapot Topları
Alıntı yapılan: Yuugan - 14 Nisan 2011, 21:20:48Takoyaki - Ahtapot Topları



Tako Japonca da ahtapot anlamına gelir ve takoyaki ahtapot topları olarak bilinir.Takoyaki satıcıları Japonya da çok popülerdir. Takoyaki yapmak için özel takoyaki kızartma tavası kullanılır. Sulu hamur tavadaki
çok küçük yuvarlak bölümlere dökülür.

MALZEMELER:

•1 2/3 fincan un
•2 1/2 fincan danshi suyu
•2 yumurta
•1/2 lb. haşlanmış ahtapot,lokmalık boyutlar halinde kesilmiş
•1/4 fincan doğranmış yeşil soğan
•1/4 fincan kurumuş(kırmızı karides)
•1/4 fincan doğranmış kırmızı zencefil turşusu

ÜZERİ İÇİN:

•katsuobushi (kurutulmuş palamut gevreği)
•aonori (toz yeşil deniz yosunu)
•Worcestershire yada takoyaki sosu
•mayonez

YAPILIŞI :

Un, danshi suyu ve yumurtalar kasede sulu bir hamur olana kadar karıştırılır. Hamurun koyuluğu çorba kıvamında olmalıdır. Takoyaki kızartma tavası içindeki bölmeler yağlanır. Hamur tavadaki bölümleri tamamen dolduracak şekilde dökülür.Ahtapot, kırmızı zencefil ve yeşil soğan her bir deliğe dökülür. Takoyaki topları kürdan ile döndürülerek kızartılır. Takoyaki ne zaman kızarır ve yuvarlak şekli alır hemen tavadan çıkarıp tabağa koyun. Takoyakinin üzerine sos ve mayonez dökün, üzerini palamut gevreği ve toz yeşil deniz yosunu ile kaplayın.

- Bu yemek 4 kişiliktir. -

- Danshi bir çeşit et suyu. -

- Ölçü olarak fincan yada bardak kullanın. -


 

Takoyakikado : Takoyaki (içinde ahtapot parçaları bulunan yuvarlak hamur ruloları) yapmak için kullanılan alettir. Günümüzde evde yapmak amacı ile elektrikli olanları da satılmaktadır.


Gyoza

Alıntı yapılan: Yuugan - 14 Nisan 2011, 21:27:19Gyōza


Malzeme:
4-5 adet mantar
2 adet havuç
1/2 adet soğan
100 gram tofu

Soğanı yemeklik doğrayıp yağsız tavada soteleyerek karamelize edin. Rendelenmiş havuçla, rendelenmiş su kestanesini ekleyip karıştırın. Mantarları ilave edip kavurmaya devam edin. Tofuyu ekleyip karıştırın. Ilınmaya bırakın. Pirinç yufkalarının içine iç malzemeyi paylaştırarak yufkayı kapatın. Açılmaması için kenarlarından bastırın. Bambu kapların içinde buharda pişirin. Servis tabağına alın. Siyah vinegret sos ve doğranmış Meksika biberi süsleyerek servis yapın.

#100
M
Editör Başvurusu / Ynt: editörlük
Son İleti Gönderen MangAci2 - 17 Mart 2024, 00:00:25
Merhabalar spor serileri yapan bir fansub kurmak istiyorum.Grubumuza davetlisin(editörlüğü gösterebilirim)

https://discord.com/invite/3gRd8tnm